آشنايي با انواع پهپادهاي نظامي | از زنبور سياه تا شاهين جهاني



 






  • آشنايي با انواع پهپادهاي نظامي | از زنبور سياه تا شاهين جهاني

    به گزارش همشهري آنلاين به نقل از DW پهپادهاي نظامي را مي‌توان به اين 4 دسته کلي تقسيم کرد:



    1- پهپادهاي ميکرو و نانو


    اين پهپادهاي تجسسي در اندازه ات را حتما در فيلم‌هاي پرفروش اين سال‌ها ديده‌ايد، اما اين پهپادها چندين سال است که در ميدان‌هاي نبرد واقعي نيز به کار مي‌روند.


    معروف‌ترين نمونه از اين نوع، پهپاد 2.5 در 10 سانتي‌متري «زنبور سياه» يا «بلک هورنت» است که سربازان بريتانيايي از سال 2013 براي مراقبت از بالاي ديوارها و گوشه‌وکنارها در افغانستان به کار مي‌برند.


    اين پهپاد از جعبه‌اي روي کمربند مخصوص روي بدن سرباز به پرواز در مي‌آيد و سرباز مي‌تواند اين هليکوپتر کوچک را با يک دستگاه کنترل از راه دور کوچک که تصاوير سه دوربين پهپاد هم روي آن نمايش داده مي‌شود، هدايت کند.


    بلک هورنت را که شرکت نروژي پروکس داينميکز ساخته است، مي‌تواند تا 25 دقيقه با يک بار شارژ باتري‌هايش پرواز کند و مي‌تواند داده‌هاي ديجبتال تا برد 1.6 کيلومتر به ترمينالش بفرستد. شرکت نروژي سازنده در سال 2014 اين پهپاد را به دوربين‌هاي ديد در شب و فروسرخ يا مادون قرمز هم مجهز کرد.



    2- پهپادهاي تاکتيکي کوچک


    حتي اگر سرباز نتواند پهپاد را در جيبش بگذارد، مي‌تواند آن را به درون هوا پرتاب کند. اين کار با پهپاد سبک‌وزن تجسسي «فولمار» (FULMAR) امکان‌پذير است که بسته به محموله‌هايش، حدود 12 ساعت زمان پروازي و تا 90 کيلومتر برد پروازي دارد.


    پهپادهاي فولمار ساخت شرکت فرانسوي تالس است که در ساخت‌ پهپادهاي با توانايي «ايستار» (ISTAR) (مخفف کلمات انگليسي «کسب اطلاعات، مراقبت، يافتن هدف و مراقبت») تخصص دارد.


    پهپاد ديگر در اين رده پهپاد «علاءالدين» (Aladin)  ساخت شرکت آلماني EMT است که بردي 15 کيلومتري دارد. ارتش آمريکا نيز از پهپادهاي تاکتيکي کوچک مانند پهپاد «کلاغ» يا «ريون» (Raven) استفاده مي‌کند که ساخت شرکت آمريکايي آئرو-وايرنمنت است.



    3- پهپادهاي تجسسي با اندازه متوسط 


    اکثريت پهپادهاي نظامي در اين رده قرار مي‌گيرند که در واقع ربات‌هاي پرنده با اندازه متوسط و برد متوسط براي اهداف «ايستار» هستند.


    اين پهپادها مانند پهپادهاي تجسسي بزرگتر اغلب با حروف اختصاري MALE يا HALE شناخته مي‌شوند که مخفف کلمات انگليسي «ارتفاع متوسط برد طولاني» يا «ارتفاع بالا برد طولاني» هستند.  


    يکي از پهپادها در اين رده پهپاد «هرون» (Heron) ساخت شرکت صنابع هوافضاي رژيم صهيونيستي است که بيش از 1000 کيلوگرم وزن دارد و فاصله دو بالش بيش از 16 متر است. اين پهپاد مي‌تواند تا 52 ساعت در ارتفاع 10 هزار متري - يعني در همان ارتفاع يک هواپيماي مسافربري- پرواز کند. بسياري از کشورها اين پهپاد را براي استفاده‌هاي تاکتيکي و تجسسي خريده‌اند.


    ارتش آلمان در اين رده از پهپاد «لونا» (LUNA) استفاده مي‌کند که ساخت شرکت اي‌ام‌تي پنزبرگ است. اين پهپاد تجسسي از سال 2000 در افغانستان و کوزوو بوسيله نيروي هوايي آلمان به کار رفته است، بسيار ارزان‌تر از پهپاد هرون است، اما برد آن فقط حدود 100 کيلومتر است.



    4- پهپادهاي بزرگ تهاجمي و تجسسي


    احتمالا مشهورترين پهپادهاي نظامي پهپادهاي تهاجمي بزرگ به کار رفته بوسيله آمريکا هستند که همگي آنها بوسيله اپراتورهاي خلبان از خاک آمريکا از طريق ارتباط ماهواره‌اي هدايت مي‌شود.


    پهپاد «شکارچي» يا «پريديتر» (Predator) و گونه بزرگتر و جديدتر آن پهپاد «دروگر» يا «ريپر» (Reaper)  هر دو پهپادهاي ارتفاع متوسط با برد طولاني ساخت شرکت آمريکايي جنرال اتميکز هستند. همين پهپادهاي مسلح هستند که براي موارد بحث‌برانگيز «کشتن خارج از روال قضايي» در کشورهايي که آمريکا رسما با آنها در حال جنگ نيست، به کار رفته‌اند.


    پهپادهاي ريپر که به انواع موشک‌هاي هوا به سطح و نيز بمب‌هاي با هدايت ليزري مجهز هستند، مسافت پروازي بالاي 1600 کيلومتر دارند و زمان پرواز بدون توقفشان تا 14 ساعت مي‌رسد.


    به جز آمريکا بسياري از کشورهاي عضو پيمان ناتو هم از  پهپادهاي ريپر استفاده مي‌کنند. رقيب چيني اين پهپاد، CH4 نام دارد که بسيار شبيه آن است و کشورهاي عراق و مصر آن را خريده‌اند.



    بالاخره از پهپاد «شاهين جهاني» يا «گلوبال هاوک» بايد نام برد که شرکت آمريکايي نورتروپ گرومن آن را ساخته است و توانايي‌هاي فوق‌العاده «ايستار» دارد و بزرگترين و گران‌قيمت‌ترين پهپاد جهان در حال حاضر است. قيمت هر واحد اين پهپاد حتي بدون زيرساخت زميني به 131 ميليون دلار رسيده است. گلوبال هاوک بالاي سطح ترافيک هوايي مسافربري در ارتقاع تا 18000 متر پرواز مي‌کند.


    گرچه «گلوبال هاوک» بر فراز مناطق جنگي به کار مي‌رود، اما هدف اصلي استفاده از آن وما نظامي نيست- اين پهپاد توان تجسس سيگنال‌ها را دارد- به عبارت ديگر مي‌تواند مکالمات تلفن‌هاي همراه را اسکن کند.


    شرکت نوتروپ گرومن در حال حاضر تنها شرکتي در جهان است که پهپادهايي در اين اندازه توليد مي‌کند، اما در آينده نزديک با رقابت شرکت‌هاي ديگر روبرو مي‌شود، به خصوص پهپادهاي سري CH ساخت شرکت علوم و تکنولوژي هوافضاي چين (CASC). کشورهاي اروپايي هم در حال ساختن پهپاد بزرگ خودشان با نام «شاهين اروپايي» يا «يورو هاوک» هستند.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : پهپاد ,پهپادهاي ,شرکت ,مي‌تواند ,نظامي ,تجسسي ,ساخت شرکت ,پهپادهاي نظامي ,شاهين جهاني ,زنبور سياه ,انواع پهپادهاي ,انواع پهپادهاي نظامي ,مخفف کلمات انگليسي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Michelle حضرت معصومه سلام الله علیها نگین شهر قم واردات از چين شایان بار گروه آموزشی دوره ابتدایی پایه پنجم شهرستان بوشهر راهنماي خريد زمين در شمال پرداخت انلاین کده روز نو شتـــــــــــــــ کتاب ها و سخنان شنیدنی